Aardappelcurry met zeebaars

4
(15) 20

Een aardappelcurry, da’s een gerechtje waar je het heerlijk warm van krijgt. Voeg stukjes gebakken zeebaars toe aan deze geurige curry en verras je tafelgenoten met een culinaire topper.

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 4 zeebaarsfilets
  • 2 wortelen
  • 200 g shiitakes
  • 1 paksoi
  • 1 ui
  • 2 el currypasta (type panang curry - milde Thaise curry)
  • 5 dl visbouillon
  • 2 dl kokosroom
  • 2 el vissaus
  • 2 el sesamolie
  • 4 stengels citroengras
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 handjevol koriander
  • peper en zout
     

Snijd de geschilde aardappelen in dobbelsteentjes van 3 cm op 3 cm.
Hak de uien, de wortelen en de gember fijn.
Bak in wat sesamolie samen met het citroengras op een matig vuur in een grote kookpot, voeg de curry toe en verhoog het vuur.
Meng en laat enkele minuten bakken.

Voeg de visbouillon en de kokosroom toe, breng aan de kook en voeg de vissaus toe.
Voeg de aardappelblokjes en de shiitakes toe aan de curry.
Laat 10 minuten koken.

Snijd de paksoi in schijfjes en voeg toe aan de curry.
Plaats het deksel op de kookpot en laat even sudderen.

Snijd ondertussen de zeebaars in plakjes en bak hem in een antikleefpan. Kruid met peper en zout.
Vis het limoengras uit de curry.

Serveer de zeebaars in een kom en schenk er de curry over.
Werk af met koriander.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.