Aardappel-pestopuree met grietfilet en bloemkoolroosjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 dl olijfolie
  • 100 g basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • 400 g grietfilet
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water, giet af en pureer. 

Blancheer de bloemkoolroosjes in gezouten water en spoel onder koud water.

Maak ondertussen de pesto. Leg enkele blaadjes basilicum opzij voor de afwerking. Mix de overige blaadjes samen met de olijfolie, kort geroosterde pijnboompitten, look en kaas tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

Roer een eetlepel pesto onder de bloemkoolroosjes en de rest onder de puree.

Bak de grietfilet in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer de gebakken vis samen met de puree en de bloemkool. Werk af met een aantal blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.