Aardappel-pestopuree met grietfilet en bloemkoolroosjes

4
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 dl olijfolie
  • 100 g basilicum
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • 400 g grietfilet
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water, giet af en pureer. Blancheer de bloemkoolroosjes in gezouten water en spoel onder koud water.

Maak ondertussen de pesto. Leg enkele blaadjes basilicum opzij voor de afwerking. Mix de overige blaadjes samen met de olijfolie, kort geroosterde pijnboompitten, look en kaas tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

Roer een eetlepel pesto onder de bloemkoolroosjes en de rest onder de puree.

Bak de grietfilet in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer de gebakken vis samen met de puree en de bloemkool. Werk af met een aantal blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.