Aardappel- en parelhoenbeignets met Oud Brugge

4
(30) 5
  • 4 grote, vastkokende aardappelen (150 g elk)
  • 200 g parelhoenfilet
  • 2 citroenen
  • 100 g Oud Brugge, geraspt
  • 2 eieren
  • groentebouillon (2 à 3 dl)
  • 1,5 dl melk
  • 2 el dragonblaadjes
  • 150 g bloem
  • peper en zout
  • satéstokjes
     

Snijd de geschilde aardappelen en de parelhoenfilets in dobbelsteentjes van 2 cm op 2 cm.
Voeg de koude groentebouillon toe en kruid met peper en zout.
Klop de eieren en de melk.
Meng met de bloem en roer tot een glad beslag.
Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals.

Maak nu de beignets door de aardappelen en de kip op de satéstokjes te spiesen.
Draai deze door de fijngehakte dragon en schep erna door het beslag.

Bak gedurende 3 minuten in de frietketel op 170°C.

Serveer met een aantal partjes citroen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.