Aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje

4
  • 700 g bloemige aardappelen (ongeveer 7 grote aardappelen)
  • 1 varkenskroontje voor vier personen (800 g)
  • 300 g verse of diepvrieserwten
  • ½ savooikool
  • 1 sjalot
  • 2 dl bruine fond
  • 3 el graanmosterd
  • enkele el olijfolie
  • 100 g boter
  • 1 handvol dragonblaadjes
  • peper en zout

Maak de savooikool schoon en snijd in slierten.
Blancheer in licht gezouten water en spoel onder koud stromend water.
Zet aan de kant.

Schil de aardappelen en gaar in licht gezouten water.
Gaar intussen ook de erwten.
Giet beiden af en pureer.
Voeg hierbij 50 g boter en kruid met peper en zout.

Kruid het varkenskroontje met peper en zout.
Schroei dicht langs alle zijden in een beetje boter en olijfolie.
Leg in een braadschaal en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C .
Kook de bruine fond lichtjes in met de graanmosterd.
Kruid met peper en zout.

Stoof voor het serveren de savooi even op in boter met een gesnipperde sjalot en gehakte dragon.
Serveer de puree met het varkenskroontje, savooi en enkele lepels van de saus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.