Boerin Nancy en boer Philip van Hoeve Zuid-Bellegoed aan het woord tijdens het interview.

Melkveehouders Philip & Nancy: “Enkel het beste is goed genoeg voor onze klanten!”

Op Hoeve Zuid-Bellegoed in Ieper ben je aan het juiste adres voor lekkere, verse zuivelproducten. Philip Fleurbaey en Nancy Sercu maken al jarenlang heerlijk ijs, smeuïge boter, romige karnemelk en andere zalige zuivelproducten met melk van hun eigen koeien. Daarnaast doen ze ook aan akkerbouw. Maak kennis met Philip en Nancy van Hoeve Zuid-Bellegoed.

Hoe lang zitten jullie al in de stiel?

Philip: “Ik ben al langer melkveehouder, maar ben hier in 1991 beland met mijn ouders. Zij maakten, net zoals mijn grootouders, boter en karnemelk. In 1999 kwam Nancy erbij en begonnen we met kleinschalige thuisverkoop. In 2008 zetten we de stap naar een volwaardige verwerking en bieden we vandaag verschillende producten zoals ijs, boter, yoghurt en plattekaas aan.”

Het geheim van jullie lekkere melk, wat is dat?

Philip: “Onze koeien worden hoofdzakelijk gevoederd met ruwvoeder dat we telen op onze eigen velden. We vullen, indien nodig, aan met reststromen uit de voedingsindustrie. We gebruiken geen voedermiddelen die zouden kunnen zorgen voor smaakafwijkingen. En weidegang is heilig voor ons: mals, jong gras zorgt ervoor dat de melk een extra volle smaak heeft.”

Hoeve Zuid-Bellegoed winkel

Wat maakt jullie ijs zo bijzonder?

Nancy: “Proef het eens: je zal het onmiddellijk merken! (lacht). Als je met verse melk werkt, is er een groot smaakverschil en ook de kwaliteit is beter. Eet je bij ons twee bollen ijs, dan heb je genoeg.”

Waarom komen de mensen zo graag naar Hoeve Zuid-Bellegoed?

Nancy: “Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op ons hoeveterras, waar je rustig kunt genieten van een lekker ijsje. We houden ons aanbod bewust eenvoudig: ijs in een koekje of een potje, desnoods met wat slagroom erbij. Goeie smaken en goeie producten zijn bij ons een meerwaarde. Het ijs primeert.”

“Daarnaast kun je bij ons ook een hoevepicknick bestellen en verorberen, en achteraf genieten van een ijsje. Philip had het geniale idee om van een omgewaaide boom een tafel en een bank te maken om in de weide te zetten. Daar geniet je van zicht op Ieper, de velden en de koeien.”

Hoeve Zuid-Bellegoed

Waar staan jullie voor?

Philip: “Echte en pure smaken, verrukkelijk ijs, heerlijke zuivel, fantastische dessertjes… ‘Lekker en genoeg’, daar staan we voor. Onze klanten weten het: als ze naar hier komen, komen ze niet bedrogen uit.”

Ben jij ook fier op het lekkers van hier?

Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto van jouw favoriete gerecht of ingrediënt met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.