Slateler Mathias in zijn serre
Duurzaamheid

Mathias kiest voor duurzame slateelt: “De enige logische keuze”

In de serres van Delova in Pittem groeien verschillende soorten sla op water. “De keuze voor hydroteelt is denk ik...

Lees meer
soorten tomaten
Productinformatie

Welke soorten tomaten zijn er en wat kun je ermee maken?

We belichten hier de variëteiten die je het vaakst in het winkelpunt ziet liggen.

Lees meer
Tripel bier
Productinformatie

De rijke Belgische biercultuur: meer dan alleen een goed glas

Waarom staat de Belgische biercultuur wereldwijd zo hoog aangeschreven? Ontdek het verhaal erachter.

Lees meer
Witte ovenschotel staat op een houten snijplankje op tafel. De ovenschotel is gevuld met de rode tomatensaus waarin de champignons mooi in geschikt zijn. Achteraan de foto zie je bordjes staan met bestek om aan de slag te gaan.
Voedingsinformatie

Is een sneetje kaas gezonder dan gesmolten kaas?

Veel mensen denken dat gesmolten kaas ongezond is. Is dit zo? We zochten het voor je uit.

Lees meer
Deze fricassee straalt een en al lente uit! Hij is klaargemaakt met jonge worteltjes, erwtjes en aspergepunten. Er ligt gouden bestek langs en een portie gekookte aardappelen.
Kooktips

Groene asperges bereiden op 5 manieren

Moet je groene asperges schillen? En hoe maak je ze best klaar? Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Slateler Bert met multicolorsla
Verhaal

Op bezoek bij slateler Bert: “Ik doe m’n stiel met hart en ziel”

In het West-Vlaamse Ardooie runnen Bert en Evelien een indrukwekkend tuinbouwbedrijf.

Lees meer
Een hapje van chips? Yes, please. Wij maakten een heerlijke topping op een chipke, eentje van roomkaas afgewerkt met schijfjes radijs en dille.
Kooktips

Roomkaas: veel meer dan alleen broodbeleg

Van eenvoudige hapjes tot verfijnde desserts: we tonen wat je allemaal kunt doen met roomkaas.

Lees meer
Een krokante tortilla ligt in een bordje klaar om aan te vallen. Hij is gevuld met een omelet, passendale kaas, gandaham en lente-ui. De tweede quesadilla ligt nog in de pan en staat ook op de tafel.
Kooktips

Zo veelzijdig is kropsla: recepten voor koude én warme gerechten

Wat kun je doen met kropsla? Veel meer dan je denkt! Doe hier inspiratie op.

Lees meer
Zuurdesembrood met peer en roomkaas
Kooktips

Zoet en hartig: verbaas met deze combinaties van fruit en kaas

We vertellen je alles wat je moet weten voor geslaagde kaas-fruitcombinaties.

Lees meer
Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Sofie Vanrafelghem
Kooktips

De kunst van bierfoodpairing: tips van bierexpert Sofie Vanrafelghem

Biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt je mee in de fascinerende wereld van bierfoodpairing. 

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
Groenteteler Bart
Verhaal

Op bezoek bij groenteteler Bart: “Een drukke, maar lonende winterperiode.”

Zijn job als landbouwer geeft Bart veel voldoening. “Een mooi product afleveren, daar geniet ik echt van".

Lees meer
Witloofteler Stijn
Productinformatie

Hoe witloof is ontstaan en uitgroeide tot culinair erfgoed

Kom alles te weten over het traject dat wilde chicorei maakte tot het witloof dat we nu kennen.

Lees meer