Streekproductenmarkt
Event

Streekproductenmarkt strijkt opnieuw neer in Oostende

Kaas, gebak en zoveel meer. Ontdek en proef Vlaamse streekproducten op de gezellige pop-upmarkt in Oostende.

Lees meer
Lodewijk Waes
Verhaal

Van Spaanse droom tot Vlaamse wijn: 20 jaar Wijndomein Waes

Wijndomein Waes maakt bekroonde wijn van eigen bodem. Wijnbouwer Lodewijk deelt zijn verhaal.

Lees meer
wijngaard druiven plukken
Productinformatie

Welke soorten wijnbouw bestaan er?

Verdiep je in de moderne wijnbouw en de verschillen qua filosofie en productiemethode.

Lees meer
BELBUL-vullen van flessen
Productinformatie

BelBul: het kwaliteitslabel voor mousserende wijnen van bij ons

Met BelBul krijgt lokaal geproduceerde mousserende wijn een officieel kwaliteitslabel én een generieke naam. 

Lees meer
De frisgroene soep is opgediend in een wit soepbord met middenin een gepocheerd ei en een stukje sprot. De grote soepketel staat ook nog een stukje in beeld.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: waterkerssoep met gerookte sprot

Laat je verrassen door de verhalen achter waterkers en gerookte sprot, 2 toppers die een plek op je menu verdienen.

Lees meer
Op tafel staat een ronde houten snijplank met hierop een wit potje gevuld met onze pikante dip van yoghurt en witte bonen. Je kan de yoghurtdip gebruiken met stukjes snackkomkommer, brood en radijsjes in ons geval. Rond de plank staan enkele glazen witte wijn en helderblauwe broodbordjes.
Productinformatie

Proost op de lente met wijnen van bij ons

Onze wijnexpert tipt welke lokaal geproduceerde wijnen heerlijk smaken bij lentegerechten.

Lees meer
Er liggen twee broodjes op een licht blauwgrijs bordje. De broodjes zijn belegd met breydelspek, koolsla van rode kool en spitskool, een sneetje kaas en homemade saus.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: ons broodje Breydelspek ontleed

Ontdek het verhaal achter Breydelspek, Gentse mosterd en Postelse abdijkaas en proef de traditie in ons heerlijk broodje met koolsla. 

Lees meer
Een goeie portie soep staat uitgeschept op een houten witte tafel. De Japanse soep bestaat uit noedels van courgette aangevuld met peultjes, puntpaprika en kip. De soep is afgewerkt met een rood schijfje van een chilipeper en een gekookt eitje.
Voedingsinformatie

Een gezonde kijk op ei

Een ei is multifunctioneel in de keuken, maar ook in een gezonde voeding.

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Op een rooster staat een zwarte gietijzeren pan met grieks getint gerechtje. Groene shakshuka met gebakken yoghurt. Er is een hand met een stukje brood in beeld dat er een dipje van zal nemen.
Kooktips

Shakshuka: eenvoudig, snel klaar en k-ei-lekker

Ben je benieuwd hoe je zelf shakshuka kunt maken? Dan zijn deze tips beslist iets voor jou. 

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar, gegrilde lente-ui, dille
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Chutney van smoked witloof met wijn
Productinformatie

Wijn serveren zoals een pro: hierop kun je letten

Hoe zorg je ervoor dat wijn het beste tot zijn recht komt, zodat je er optimaal van kunt genieten?

Lees meer