Een opgevulde puntpaprika met roomkaas en kruiden ligt op een houten snijplankje. Er werden rolletjes van gesneden en vastgeprikt met een stokje om het aperitief in stijl te starten. Voor de garnering en de kleur voegde we nog enkele verse blaadjes basilicum toe.
Kooktips

Wat je moet weten over de zoete puntpaprika

Van de aankoop tot het klaarmaken ervan: we delen 5 handige weetjes over deze groente.

Lees meer
Aspergeroomsoep
Kooktips

Hoe je aspergesoep nóg lekkerder kunt maken

Wil je ook zelf aspergesoep maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Een ovenschotel gevul de goud! Zo ziet hij er eigenlijk een beetje uit. De ovenschotel is bestaat nl uit kleine aardappelen, kikkererwten en bloemkoolroosjes. We dienen hem op met een heerlijk sausje op basis van tahini. Alles afgewerkt met groene snippers van de peterselie.
Kooktips

Bloemkool in de oven: zo veelzijdig, da’s niet te geloven

Zin in bloemkool uit de oven? Doe hier inspiratie op met onze recepten met bloemkool van eigen bodem.

Lees meer
Mechelse koekoek met mousselinesaus van pickles en oude geuze
Productinformatie

Ga mee op Toer de Geuze en leer de Geuzebieren beter kennen

In het weekend van 4 en 5 mei is het opnieuw Toer de Geuze in het Pajottenland en de Zennevallei.

Lees meer
Een rijkgevulde salade staat klaar op tafel. Het witte bord is gevuld met sla, gekookte eitjes, stukjes asperges en kaasschilfers. Dat is de lente proeven in je bord, als je het mij vraagt!
Kooktips

Asperges schillen: de 5 meest gegoogelde vragen

We verzamelden hier enkele topics over het schillen van asperges die de Belg het meest in Google opzocht.

Lees meer
Schelvis ligt op een torentje aardappelen in een blauw bord. Het bordje staat klaar om aan te vallen op een houten witten tafel met wit bestek langs.
Kooktips

3 redenen om kip of vis te pocheren in melk

Je ingrediënten pocheren in melk biedt alleen maar voordelen. Lees er hier meer over.

Lees meer
Een prachtige laagjestaart opgebouwd uit chocolade biscuit, vanille-ijs, karamelijs en chocolade-ijs. De taart kreeg een witte afwerkingslaag aan de buitenkant en aan de bovenzijde liggen verschillende bollen ijs. Als afsluiter werden er sterrenstokjes aangestoken bovenop de taart.
Kooktips

Zelf ijstaart maken: een koud kunstje

We bundelden tips en onze favoriete recepten, van een ronde ijstaart met laagjes tot semifreddo.

Lees meer
Bierglazen
Productinformatie

Welk bier serveer je in welk bierglas?

Om optimaal te kunnen genieten van een lekker biertje, schenk je het in het juiste bierglas. Ontdek welk glas bij welke biersoort hoort.

Lees meer
Groentekoekjes van pastinaak, courgette en erwtjes op een houten plank gepresenteerd. Er ligt een licht blauwe linnen servette langs en een waterkaraf met glazen.
Voedingsinformatie

De geheimen van (diepvries)erwten

Wat hebben diepvrieserwten te bieden? Zijn verse erwten gezonder dan diepvrieserwten?

Lees meer
Gesneden komkommer
Voedingsinformatie

Waarom groenten en fruit schillen niet hoeft

Groenten en fruit worden vaak geschild. Maar moet dit ook altijd? We zochten het uit.

Lees meer
Jeroen Pompoen - Jeroen en Ilse
Verhaal

Voor pompoenen, groot en klein, moet je bij Jeroen Pompoen zijn

Jeroen en Ilse runnen samen tuinbouwbedrijf Jeroen Pompoen. Duik mee in hun verhaal.

Lees meer
Flan karamel
Kooktips

Fan van flan? Zo maak jij een zijdezachte flan karamel

Flan is het perfecte dessert voor karamelliefhebbers. Lees hier hoe je een zijdezachte flan maakt.

Lees meer
Bloemkoolsoep
Kooktips

Tips en recepten om de lekkerste bloemkoolsoep te maken

Hoe je heerlijke bloemkoolsoep maakt en hoe je ze een originele twist geeft? Dat ontdek je hier.

Lees meer
Taco met gepaneerde visreepjes en frisse witloofsalade
Kooktips

Witloofsalade maken: inspiratie voor meer variatie

Ben jij ook fan van witloofsalade en zijn tips voor meer variatie altijd welkom?

Lees meer
De lasagne staat op tafel in een glazen doorzichtige ovenschotel. Hij is aangesneden zodat je mooi de laagjes ziet van pasta, groenten en saus. De portie die is uitgeschept ligt op een bordje er naast.
Kooktips

Snijbiet, een vergeten groente om te onthouden

Snijbiet is een bladgroente die je in verrassend veel gerechten kan verwerken. Check onze tips.

Lees meer