Bio is...
Productinformatie

Bioweek: ontdek waarom bio zo bijzonder is

De Bioweek is terug! Lees hier waarom kiezen voor bio een goed idee is.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
De tafel met wit linnen is gedekt voor twee. We eten een vol-au-vent van konijn ipv kip. Hij is opgediend met een bladerdeegpasteitje en aardappelpuree.
Kooktips

Lekker fijn: onze favoriete feestgerechten met konijn

Wil je aan de feesttafel uitpakken met een originele bereiding? Serveer eens konijn.

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
De pot met konijn met pruimen staat op tafel. Klaar om uit te scheppen en aan te vallen. Er liggen mooie donker gekleurde pruimen in de stoofpot.
Kooktips

Konijn met pruimen: 3x lekker anders

We verzamelden voor jou tips en onze 3 favoriete recepten met parkkonijn van eigen bodem.

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Hedendaags recept met konijn? Check. De bouten worden gepresenteerd met gegrilde wortellen uit de oven en een parelcouscoussalade die rijk is aangevuld met groenten.

Van jong tot oud: zo smult iedereen van een konijnenbout

Heb je een recept voor konijnenbouten met pruimen nodig? Liever een gerecht met pulled rabbit?  

Lees meer
Broodje pulled rabbit met barbecuesaus
Kooktips

Pulled rabbit: maakte je konijn zo al klaar?

Wil je ook eens pulled rabbit bereiden? Onze tips en recepten met Belgisch parkkonijn helpen je op weg.

Lees meer
Jef Dries, mooiste bio kippenweide.

Bioboer Jef heeft de mooiste biologische kippenweide van Vlaanderen

De mooiste biologische kippenweide vind je in Weelde, bij pluimveehouder Jef Dries. Wat maakt zijn weide zo bijzonder?

Lees meer
Pajots GranenNetwerk van brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen, 100% lokale en biologische geuze en lambiek

Brouwerij 3 Fonteinen is de winnaar van de BioVLAM 2022. Ontdek hoe ze hun 100% Belgisch biobier brouwen.

Lees meer
gyoza’s met konijn

Koken met konijn? Chef-kok Aiko brengt inspiratie

Mag het eens wat anders zijn dan konijn met pruimen? Ontdek de originele ideetjes met konijn van Chef-kok Aiko Linssen.

Lees meer
Tomatenteler Philip Vermeulen

Biotomatenteler Philip: “Smaak en kwaliteit staan op de eerste plaats”

Philip staat op en gaat slapen met zijn plantjes. We nemen je mee naar het paradijs voor elke tomatenliefhebber.

Lees meer
varkenshouder Wim Haeck

Biovarkenskweker BioVar.be: “Respect voor het dier en het milieu vormen de basis.”

Maak kennis met varkenshouder Wim en kijk mee achter de schermen van z’n bedrijf.

Lees meer
Salade van spinazie, venkel en konijn met saffraan
Kooktips

Zin in iets licht en fijn? Probeer deze slaatjes met konijn

Wil je een salade met konijn maken en kan je wat inspiratie gebruiken? Vind hier tips met Belgisch konijn.

Lees meer
Forestree

Forestree: van thesis tot bioboerderij

Deze kleinschalige gemengde bioboerderij werkt volgens de principes van de agro-ecologie. Ontdek hier Kathy’s verhaal.

Lees meer