De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Pladijs met puree en tomaten
Kooktips

3 redenen om vaker vis op de graat te bakken

Vis op de graat bakken biedt alleen maar voordelen. Wij leggen uit waarom en delen onze beste recepten.

Lees meer
Royal Belgian Caviar - Cedric
Productinformatie

5 weetjes over Belgische kaviaar

Wist je dat ons land een belangrijke producent is van kaviaar? Chefs en foodies in binnen- en buiteland zijn er...

Lees meer
Een gebakken visje op vel ligt op een wit bordje. Hij is afgewerkt met gebakken boschampignons en krokante stukjes boerenkool. Wij serveren hem met knolselderpuree en een glaasje witte wijn.
Kooktips

Vers opgevist in de winter: wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten

Ook tijdens de winter biedt de zee lekkers. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten.

Lees meer
Een heerlijk krokant visje afgewerkt met zeekraal ligt op een groot bord. Er zijn enkele garnaaltjes aan toegevoegd die mooi roze blinken. De aardappelsalade staat er langs in een witte kom met witte lepel. Om af te werken ligt er 1 citroen doormidden gesneden.
Kooktips

Schartong klaarmaken: gerechten die altijd smaken

Schartong werd uitgeroepen tot Vis van het Jaar! Maak 'm ook eens klaar. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Griet met spekjes, champignons en spinaziepuree
Kooktips

Vers opgevist in de herfst: rog, griet en inktvis

Ook in het najaar biedt de zee heel wat lekkers. Onze suggesties? Rog, griet en inktvis!

Lees meer
Crostini met tartaar van rog en dressing
Kooktips

Hoe je met vis van bij ons heerlijke seacuterie maakt

Wat is seacuterie en hoe kan je het thuis zelf maken? Lees er hier meer over en probeer onze recepten.

Lees meer
Ovengeroosterde pladijs met venkel en rode ui liggen op een witte bakplaat, klaar om uit scheppen in borden. De tomaatjes geven een mooi kleur aan het gerechtje.
Kooktips

Vers opgevist in de zomer: pladijs, schelvis en zeetong

Ook vissen hebben seizoenen. In de zomer zijn bijvoorbeeld pladijs, schelvis en zeetong op hun best.

Lees meer
Deze paprikasaus zit een wit kommetje wat een mooi contrast geeft met de oranje kleur van de saus. Er ligt een witte lepel langs en de saus is afgewerkt met verse groene kruiden.
Kooktips

Vissaus maken: met deze recepten lukt het altijd

Ga je zelf vissaus maken of zoek je een vissausrecept? Ga aan de slag met onze tips en recepten.

Lees meer
Krokante roggevleugel met gebakken krieltjes en zoetzure komkommersalade
Kooktips

Vers opgevist in de lente: rode poon, rog en zeebarbeel

Meer seizoensgebonden eten, da's altijd een goed idee. En dat geldt ook voor vis.

Lees meer
Sint-jakobsvruchten op een groot bord, opgediend in hun eigen Sint-jakobsschelp met bloemkoolmousse, witloof en spekjes. Glaasjes wijn en bestek ligt mee naast het bord, klaar om het feestmaal aan te vallen.
Kooktips

Feestelijke gerechten met vis om mee uit te pakken

Zoek je een visgerecht voor je feestmenu? Zoek niet verder! We bundelden hier onze beste recepten met lokale vis.

Lees meer
Zeekat met courgetti
Kooktips

Inktvis van bij ons: 6 recepten om mee uit te pakken

Ga je inktvis klaarmaken? Vind hier handige tips en gerechten met inktvis van bij ons.

Lees meer
Oesterkweek in Oostende
Productinformatie

Het verhaal achter aquacultuur in België

Aquacultuur is wereldwijd aan een opmars bezig. Ook bij ons groeit de interesse. Duik mee in de wereld van aquacultuur.

Lees meer
Zeetong à la meunière
Productinformatie

Zeetong: het traject van vangst tot veiling

Hoe en waar wordt zeetong gevangen? Welke weg legt zeetong af van vangst tot veiling? Lees er hier alles over.

Lees meer