De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Jeroen Pompoen - Jeroen en Ilse
Verhaal

Voor pompoenen, groot en klein, moet je bij Jeroen Pompoen zijn

Jeroen en Ilse runnen samen tuinbouwbedrijf Jeroen Pompoen. Duik mee in hun verhaal.

Lees meer
Royal Belgian Caviar - Cedric
Productinformatie

5 weetjes over Belgische kaviaar

Wist je dat ons land een belangrijke producent is van kaviaar? Chefs en foodies in binnen- en buiteland zijn er...

Lees meer
Kippensoep met peterseliepesto
Productinformatie

6 veelgestelde vragen over peulvruchten

Wat zijn peulvruchten? Welke soorten bestaan er allemaal? En hoe kan je peulvruchten klaarmaken?

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Champignons bewaren, hoe doe je dat?

Hoe bewaar je champignons zodat ze lang vers blijven? Ontdek het in onze tips.

Lees meer
Spinazie en vis
Productinformatie

Sterke weetjes over spinazie

Mag je spinazie opnieuw opwarmen? En is de combinatie van vis en spinazie wel gezond? 

Lees meer
Oesterkweek in Oostende
Productinformatie

Het verhaal achter aquacultuur in België

Aquacultuur is wereldwijd aan een opmars bezig. Ook bij ons groeit de interesse. Duik mee in de wereld van aquacultuur.

Lees meer
Zeetong à la meunière
Productinformatie

Zeetong: het traject van vangst tot veiling

Hoe en waar wordt zeetong gevangen? Welke weg legt zeetong af van vangst tot veiling? Lees er hier alles over.

Lees meer
Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas
Productinformatie

Aubergine bewaren, hoe doe je dat?

Ontdek hier hoe je aubergines het best bewaart en hoe je deze groente kan invriezen.

Lees meer
Witloof
Productinformatie

Witloof bewaren, hoe doe je dat?

Ontdek hier hoe je de kwaliteit van witloof optimaal kan behouden en hoe je er zo lang mogelijk van geniet.

Lees meer
Een diep bord gevuld met sla, gegrilde zeetong, courgette, peer en blauwe bessen. Onder het bord ligt een paars servette en wit bestek om meteen dit gerechtje te verorberen.
Productinformatie

Hoe sla langer bewaren?

Ontdek hier hoe je de kwaliteit van sla optimaal behoudt en hoe je er zo lang mogelijk van geniet.

Lees meer
Asperges met gekookte ham
Productinformatie

Asperges bewaren, hoe doe je dat het best?

Ontdek hoe je de kwaliteit van asperges optimaal behoudt en hoe je er zo lang mogelijk van geniet.

Lees meer
Een heerlijk krokant visje afgewerkt met zeekraal ligt op een groot bord. Er zijn enkele garnaaltjes aan toegevoegd die mooi roze blinken. De aardappelsalade staat er langs in een witte kom met witte lepel. Om af te werken ligt er 1 citroen doormidden gesneden.
Productinformatie

Vis van het Jaar

Schartong is Vis van het Jaar 2023! Lees hier alles wat je moet weten over deze vis van bij ons.

Lees meer