Bladerdeegrolletjes met kip
Kooktips

Kip in bladerdeeg: dit kun je allemaal doen

Van hapjes, snacks tot hoofdgerechten: vind hier tips en recepten met kip van bij ons.

Lees meer
Schelvis ligt op een torentje aardappelen in een blauw bord. Het bordje staat klaar om aan te vallen op een houten witten tafel met wit bestek langs.
Kooktips

3 redenen om kip of vis te pocheren in melk

Je ingrediënten pocheren in melk biedt alleen maar voordelen. Lees er hier meer over.

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Een prachtige laagjestaart opgebouwd uit chocolade biscuit, vanille-ijs, karamelijs en chocolade-ijs. De taart kreeg een witte afwerkingslaag aan de buitenkant en aan de bovenzijde liggen verschillende bollen ijs. Als afsluiter werden er sterrenstokjes aangestoken bovenop de taart.
Kooktips

Zelf ijstaart maken: een koud kunstje

We bundelden tips en onze favoriete recepten, van een ronde ijstaart met laagjes tot semifreddo.

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Flan karamel
Kooktips

Fan van flan? Zo maak jij een zijdezachte flan karamel

Flan is het perfecte dessert voor karamelliefhebbers. Lees hier hoe je een zijdezachte flan maakt.

Lees meer
Ontbijt met melk
Kooktips

Low budget koken: 5 gerechten voor maximum 6 euro

Heerlijk koken zonder je portemonnee te plunderen? Dat kan! Want koken met melk is fingerlicking affordable.

Lees meer
Sushi met kip en tricolore groenten
Kooktips

Van klassiek tot hip: onze favoriete hapjes met kip

Van spiesjes tot bladerdeeghapjes: met kip van bij ons en deze tips zal je hapjes maken die altijd smaken.

Lees meer
Een heerlijk ontbijtje dat smaakt naar worteltaart, dat kan je niet weerstaan! De overnight oats is geserveerd in een licht grijs diep bord, witte lepel langs en een kop verse koffie. Helemaal klaar om wakker te worden.
Kooktips

Overnight oats, de perfecte start van je dag

Overnight oats is lekker, snel klaar en het past in een gezonde voeding. Kortom: het ideale ontbijt!

Lees meer
Pladijs met puree en tomaten
Kooktips

3 redenen om vaker vis op de graat te bakken

Vis op de graat bakken biedt alleen maar voordelen. Wij leggen uit waarom en delen onze beste recepten.

Lees meer
Spiesje van kip met appel en dillesausje
Kooktips

Deze gerechten met kipbrochette zijn altijd een goede zet

Zoek je tips om zelf een kipbrochette samen te stellen? Vind hier recepten met kip van eigen bodem. 

Lees meer
Pluimveehouder Olivier
Verhaal

Het verhaal achter de Gallux-kip, 100% Belgisch en gekweekt met respect voor dier en milieu

Wat maakt de Gallux-kip zo bijzonder? Pluimveehouder Olivier vertelt je het verhaal van ei tot bil.

Lees meer
Een gebakken visje op vel ligt op een wit bordje. Hij is afgewerkt met gebakken boschampignons en krokante stukjes boerenkool. Wij serveren hem met knolselderpuree en een glaasje witte wijn.
Kooktips

Vers opgevist in de winter: wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten

Ook tijdens de winter biedt de zee lekkers. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten.

Lees meer
Een heerlijk krokant visje afgewerkt met zeekraal ligt op een groot bord. Er zijn enkele garnaaltjes aan toegevoegd die mooi roze blinken. De aardappelsalade staat er langs in een witte kom met witte lepel. Om af te werken ligt er 1 citroen doormidden gesneden.
Kooktips

Schartong klaarmaken: gerechten die altijd smaken

Schartong werd uitgeroepen tot Vis van het Jaar! Maak 'm ook eens klaar. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Griet met spekjes, champignons en spinaziepuree
Kooktips

Vers opgevist in de herfst: rog, griet en inktvis

Ook in het najaar biedt de zee heel wat lekkers. Onze suggesties? Rog, griet en inktvis!

Lees meer