Zuivelrayon in Carrefour Herent, met drinkyoghurt van lokale handelaar. De consument neemt een drinkyoghurt met aardbeiensmaak uit het koelschap.

Hendrik van Carrefour Herent: “Er is steeds meer aandacht voor het lokale”

Vlamingen kiezen steeds vaker voor lokale producten. Voeding van bij de boer en streekproducten winnen alleen maar aan belang. Ook Hendrik en Simon Draeye, van Carrefour Market uit Herent ondervinden dit. De winkel die de twee heren zelfstandig uitbaten en zo’n vijftigtal werknemers telt, zet bewust in op de verkoop van producten van bij ons. We spraken met Hendrik Draeye over zijn passie voor lekkers van bij ons.

Waarom kiezen jullie bewust voor lokale producten?

“Ik vind het belangrijk dat supermarkten een aanbod ontwikkelen. Als zij het niet doen, kunnen consumenten ook niet lokaal kopen. Ik geloof écht in het lokaal verhaal en ik kom er graag voor uit. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat er echt wel een verandering nodig is. Meer lokaal consumeren is een van de vereisten van het globale klimaatakkoord en dat kunnen wij invullen.”

Waarin verschilt jullie aanbod van andere supermarkten?

“Wij verkopen hier lokaal vlees, zuivel, bieren, wijnen, gin, soepen, mosterd, fruit en groenten. We werken op een zo structureel mogelijke manier samen met de verschillende producenten en dat in permanent overleg.”

“We proberen daar waar er een interessant lokaal aanbod ontstaat, het altijd op te nemen. Zoveel mogelijk lokaal aanbieden is het streefdoel. We zijn op die manier anders dan een klassieke supermarkt en voelen dat de belangstelling van de consument groeit.”

Kaastoog

Wat is jouw favoriet product?

Tot mijn toppers behoren de kazen van het Hinkelspel, de mosterd van De Ster, het sap van de Saptap en het kalfsvlees van hoeveslagerij Ten Halve. We marineren dat hier zelf en smaakt overheerlijk.

Ben jij ook fier op het lekkers van hier?

Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter en post een foto van jouw favoriete gerecht of ingrediënt met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.