Mand staat op het aanrecht en is gevuld met heerlijke producten van eigen bodem. Denk maar aan prei, witte kool, witloof, yoghurt, uien, krieltjes, varkensvlees... Klaar om meteen aan de slag te gaan.

Doe mee aan de ‘Maand van de lokale voeding’

Mei is uitgeroepen tot ‘Maand van de lokale voeding’! Wij dagen je uit om dan zoveel mogelijk lokaal te eten en zo de Belgische producenten te steunen. Lees hieronder hoe je kan deelnemen aan de actie.

Kiezen voor seizoensproducten van bij ons, da’s altijd een slimme keuze

Koken met ingrediënten van het seizoen is een handige manier om wat meer afwisseling in je gerechten te krijgen. Variatie is belangrijk omdat niet alle ingrediënten dezelfde voedingsstoffen bevatten. Dat er nog redenen zijn om volop te gaan voor seizoensproducten van eigen bodem lees je hier.

  • Je kiest voor ingrediënten van topkwaliteit. De producten worden in ideale omstandigheden geteeld. Ze hoeven niet vroeger geoogst of geplukt te worden omdat ze nog een lange reis moeten afleggen en hebben dus meer smaak. Bovendien worden Belgische producten altijd streng gecontroleerd doorheen de hele keten.
  • Ze zijn lief voor je portemonnee: hoe groter het aanbod, hoe voordeliger de prijs.
  • Je ondersteunt de lokale economie en producenten.
  • Je beperkt je voedselkilometers.

Tip: wat je recht van bij de boer koopt, is altijd supervers en in seizoen. Ga dus zeker ook eens langs bij een verkooppunt in je buurt.

Lokale producten op het aanrecht

Sharing is caring: laat zien dat jij ook fier bent op lekkers van hier

Of je nu meedoet aan de ‘Maand van de lokale voeding’ op je eentje, als gezin of als groep, thuis, op het werk of bij een horecabezoek… het kan allemaal. Deelnemers die zelf willen kokerrellen vinden hier heel wat tips en kookinspiratie.

Laat van je horen!

Probeerde je een van onze recepten? Post een foto of video op FacebookInstagram of Twitter met de hashtags #lekkerlokaal en #lekkervanbijons. Wie weet verschijnt jouw post wel in onze Instagram-stories! Heb je nog tips of suggesties? Ook dat horen we graag!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Maand van de lokale voeding
Mand staat op het aanrecht en is gevuld met heerlijke producten van eigen bodem. Denk maar aan prei, witte kool, witloof, yoghurt, uien, krieltjes, varkensvlees... Klaar om meteen aan de slag te gaan.