Cobblet met pruimen

Pruimen: puur genieten van zomer tot herfst

Met hun voornamelijk zoete smaak en handig formaat zijn pruimen het perfecte tussendoortje, maar met dit fruit kan je nog veel andere kanten op. Wat dacht je van een speculaastaart met pruimen, of een ontbijtje dat je op voorhand klaarmaakt? Gelukkig heb je tijd genoeg om van al dit lekkers te genieten want pruimen zijn verkrijgbaar van juli t.e.m. half oktober.  

3 weetjes over pruimen

  • Pruimen behoren tot de familie van de steenvruchten, net zoals abrikozen, perziken, nectarines en kersen. Dit wil zeggen dat het zaad opgesloten zit in een hard omhulsel dat zich middenin de vrucht bevindt.
  • Pruimen zijn rijk aan vezels.
  • Belgische pruimen zijn niet alleen in de zomer op hun best. Ook in de nazomer en vroege herfst geniet je van dit fruit. Pruimen zijn dan ook verkrijgbaar van juli t.e.m. half oktober.

De lekkerste pruimen kopen? Dat doe je zo

In de winkel kies je steeds voor stevige pruimen, maar als je ze lichtjes indrukt met je vingertop mag de vrucht iets meegeven. Te harde pruimen zijn nog niet rijp genoeg. Sterk ingedeukte exemplaren kan je beter links laten liggen als je het fruit graag uit het vuistje eet. Ben je van plan om bv. pruimenconfituur te maken, dan mag je ze wel in je winkelmandje leggen.

Pruimen bewaren zodat je extralang kan genieten

Pruimen zijn beperkt houdbaar. Bewaar ze op een koele plaats, maar niet in de koelkast. Te koude temperaturen verstoren de narijping van de vrucht.

Deze recepten met pruimen moet je proberen

Bij het ontbijt, of als ster van jouw dessert, met deze recepten met pruimen ben je even zoet.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Aan de slag!

Ook verzot op pruimen? Of ken je nog een gerecht of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.