Een zomerse versie van onze appelstrudel, deze keer met kersen en plattekaas. Er staan er verschillende op tafel gepresenteerd met een kopje koffie, klaar om op te eten.

Gemakkelijk kersen ontpitten doe je zo!

Mmmm… Sappige, zoete kersen van bij ons. Dit geliefde zomerfruit is een topproduct dat niet alleen lekker is uit het vuistje maar ook in tal van drankjes en desserts. Maar hoe haal je nu snel en gemakkelijk de pit eruit? Met dit trucje is dat zo gebeurd. En de lekkere recepten met kersen krijg je er gratis bovenop. 

Weg met de kersenontpitter!

Kersen ontpitten wordt kinderspel. Je hoeft er echt geen speciale kersenontpitter voor in huis te halen. Met een lege fles en een paar chopsticks kom je al een heel eind. Volg deze stappen of bekijk de video en je kan meteen aan de slag:

  • Neem een (stevige) fles en leg de kers met het steeltje naar beneden op de opening.
  • Doorprik de kers met een chopstick, de pit valt in de fles en het steeltje haal je er gemakkelijk af. 

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, op de boerenmarkt of een buurderij in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Heb je zelf nog een tip om gemakkelijk kersen te ontpitten? Welk recept met kersen ga jij proberen? Laat het ons weten via Facebook, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!