Conference-peren

Waarom wij boer David uit ‘Boer zoekt vrouw’ de ideale man vinden

De inmiddels 37-jarige David nam op zijn negentiende de perenkwekerij van zijn vader over. 18 jaar, 60 hectare en 2 kindjes later is David klaar om dit alles met iemand te kunnen delen. Wij geven alvast mee waarom deze perenboer de ‘zoetste’ vrouw verdient.

Boer David - © vtm

Omdat hij een vakman is met een passie

“Fruit oogsten is voor mij het mooiste dat er bestaat. Het is heel het jaar uitkijken naar dat blije moment van weerzien. Zijn de peren goed gelukt? Hoe is het suikergehalte? Welke vorm hebben ze gekregen? Al ons werk komt dan eindelijk tevoorschijn. Maar na dat moment van bewondering is het weer alle hens aan dek om de 2 miljoen kilo peren te oogsten. Wij staan klaar met onze plukzak om de peren handmatig te plukken en ze vervolgens ze snel mogelijk naar ‘mijn erf’ te brengen om ze te kunnen koelen”. 

Omdat hij 60 hectare landbouwgrond bezit en de kinderen er dus naar hartenlust kunnen ravotten

“Onze gronden liggen vooral in Beveren en in Sint-Gillis-Waas, maar ook net over de grens, in het Nederlandse Breskens. Allemaal in een prachtige omgeving!”. De perenbomen in het Waasland zijn geen hoge bomen, maar lager bij de grond. “Ik weet ook niet echt waarom? We wilden misschien niet te veel moeite doen om te plukken?”. Als kind groeide David op in een veeteeltbedrijf, later maakte zijn familie de stap naar de fruitteelt. “De beslissing was voor mij dan ook snel genomen om verder te werken met peren”. Volgens David is de boerderij een prachtige omgeving om in op te groeien. “Je kan hier heel de tijd buiten zijn, en het is ook wel eens tof om op een tractor te zitten. Ik woon alleszins al 37 jaar op een boerderij en ik heb van elk moment genoten”.

Boer David - © vtm

Omdat je met peren veel lekkers kan maken

Al mag het voor David ook zeer simpel blijven; peren rechtstreeks geplukt van de boom. Hij zegt natuurlijk ook wel geen nee tegen “een goed fruitslaatje met een lekker bolletje ijs”.

Omdat hij romantisch én avontuurlijk is

“Het boerenleven is avontuurlijk! Er zijn veel uitdagingen en je moet kunnen omgaan met wat er op je pad komt”. Of hij daarnaast ook romantisch is? “Ik ben uiteindelijk ook maar een gewone hardwerkende man die zorg wilt dragen voor zijn kindjes”. Maar naast zijn werk en focus op de kindjes durft hij zeker ook weleens de werkknop af te zetten voor wat gezelligheid.

Omdat hij weet wat hij wilt

Het is ondertussen wel duidelijk dat David een echte 'catch' is. Maar hoe ziet hij zijn toekomstige partner zelf? “Een vrouw moet voor mij niet te veel op mijn peren lijken. Ze hangen daar uiteindelijk ook maar gewoon te wachten tot ze worden geplukt. Een vrouw mag van mij assertiever zijn en zelf in mijn plukmand springen”.

Ben jij net als David fier op peren van hier? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram en post een foto van jouw favoriete perenvariëteit of gerecht met peren met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en zet ook onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beelden boer David - © vtm