Gevulde eitjes met roerei

Gevulde eieren maken op 5 manieren

Gevulde eitjes zijn het perfecte aperitiefhapje. Gemakkelijk om te bereiden, iedereen lust ze en het ziet er altijd feestelijk uit. Ook tijdens een brunch is een gevuld ei een ideaal bijgerecht. Onze suggesties hieronder moet je zeker eens proberen!

Hoe gevulde eitjes maken?

Eieren zijn voedzaam en een echte alleskunner in de keuken. Van onbijt- en lunchgerechten tot aperitiefhapjes, zoals opgevulde eitjes: een ei hoort erbij!

Vraag jij je af: hoe maak je gevulde eieren precies? We helpen je op weg.

  • Kook de eieren zo’n 8 à 10 minuten tot ze hardgekookt zijn.
  • Laat de eieren schrikken in koud water.
  • Verwijder de eierschaal en snijd het ei in de lengte door. Haal het eigeel voorzichtig uit het eiwit. Bewaar het eigeel in een mengkom.
Mimosa-eitjes met blauwschimmelkaas en walnoten
  • Voeg de andere ingrediënten (mayonaise, mosterd…) of kruiden die je wil gebruiken toe aan de eigelen en prak door elkaar met een vork. Ga dan met een staafmixer door het mengsel om het helemaal glad te maken. Doe de vulling in een spuitzak en vul vervolgens de eiwitten. Heb je geen spuitzak? Met een diepvrieszakje kan het ook. Doe het mengsel in het zakje en duw alles naar een kant. Knip een stukje van de punt van het diepvrieszakje af en spuit de vulling in de eiwitten.

Extra tips

  • Gebruik niet teveel mayonaise of yoghurt. Je vulling moet stevig zijn en mag niet uit het ei lopen.
  • Maak je gevulde eitjes niet té lang op voorhand klaar. De eieren kan je al koken, maar pel en snijd ze pas op het moment dat je de vulling maakt. De vulling kan je een aantal uren van tevoren bereiden en in een afgedekt potje bewaren in de koelkast. 

Gevulde eieren: recepten die zeker op je favorietenlijst komen

Op het basisrecept kan je heel wat variaties bedenken, zowel qua vulling als afwerking. Denk ook aan de presentatie. We zetten voor jou 5 tips op een rij.

Klassieke gevulde eieren

Voor de vulling meng je de eigelen met 1 eetlepel mayonaise en/of yoghurt. Heb je het graag iets pittiger: voeg 1 theelepel mosterd toe. Kies voor een mosterd van eigen bodem. Onze suggesties: Mostaard Wostyn uit Torhout, Tierenteyn-mosterd uit Gent of mosterd 'De Ster' uit Leuven. Deze erkende Vlaamse traditionele streekproducten geven je gevulde eitjes een op-en-top lokale toets.

Mix het mengsel glad. Doe de vulling in een spuitzak en vul de eitjes. Bestrooi met wat paprikapoeder en werk af met fijngehakte bieslook.

Opgevulde eitjes met blauwschimmelkaas

Dol op kaas? Dan moet je onze mimosa-eitjes met blauwschimmelkaas en walnoten zeker eens proeven. De kaas zorgt voor pittigheid. Werk af met gehakte walnoten en bieslook. Serveer de eieren in een blaadje Romeinse sla en happen maar!

Denk aan je presentatie: het oog wil ook wat. Gevulde eierschalen met stukjes roerei erin stelen ongetwijfeld de show bij het ontbijt of de brunch. Breek de eieren voorzichtig want je gebruikt de schalen nadien als eidopjes die je vult met roerei. Spoel de eierschalen uit met water en dep droog met keukenpapier. Je vindt hieronder 3 overheerlijke combinaties: met garnalen, met ham en kerstomaatjes en met spinazie en geitenkaas.

Gevulde eieren met roerei

Gevulde eieren met garnalen

Klop de eitjes los met wat truffelolie en room. Meng er garnalen onder en kruid af met peper en zout. Smelt boter in de pan, giet er het eimengsel in en blijf roeren. Laat het roerei niet helemaal uitbakken; het mag nog wat smeuïg zijn. Vul eierschalen met wat roerei en werk af met enkel grove schilfers oude kaas en bieslook.

Gevulde eitjes met ham en kerstomaatjes

Klop de eieren los met wat melk en kruid met peper en zout. Snijd kerstomaatjes in 4 en snijd de ham in fijne stukjes. Meng alles onder het eimengsel en giet in de pan (blijf roeren). Roer er nog wat cottage cheese door voor een extra smeuïg resultaat. Vul de eierschalen met het roerei en werk af met wat tuinkers.

Gevulde eieren met spinazie en geitenkaas

Was en droog de spinazie. Snijd de blaadjes in kleine stukjes. Klop de eieren los met wat melk en kruid met peper en zout. Voeg de spinazie toe aan het eimengsel en verkruimel er de geitenkaas over. Giet het mengsel in de pan en blijf roeren. Vul de eierschalen met het roerei en werk af met geroosterde noten/pitten.

Extra tip: aan de slag met hoeve- of bioproducten

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij je ingrediënten graag recht van bij de boer? Van automaten, hoevewinkels tot buurderijen: er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ken jij nog een recept voor gevulde eieren?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram en post een leuke foto met #lekkervanbijons. We zijn benieuwd naar jouw kookkunsten. Heb je nog andere tips om een gevuld eitje te maken? Ook dat horen we graag!

Blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en zet ook onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.