6 bieren die Regula Ysewijn altijd in huis heeft

Fotografe en schrijfster Regula Ysewijn heeft een alter ego. Als Miss Foodwise laat ze haar culinaire passie, en zwak voor nostalgie, de vrije loop. Haar ongetemde geestdrift en prachtige foto’s beroeren grootheden als Jamie Oliver, één van haar trouwste fans. En, alsof dat niet voldoende is, is ze ook nog eens een gediplomeerd biersommelier.

Wij wilden weten welke bieren Regula altijd in huis heeft. 

Als aperitief: Oude Geuze - Boon

“Voor mij is het de champagne onder de bieren. Een sprankelend aperitief, perfect om je smaakpalet voor te bereiden op het eerste gerecht. Ook lekker bij wild trouwens.”  

Op café: Vlaams Roodbruin - Rodenbach

“Dit bestel ik steevast op café. Het is een echt authentiek bier van hier. Heel lekker met een portie verse noordzeegarnalen. Als je goed kijkt naar de foto’s in mijn boek ‘Authentieke Belgische cafés’ zal je regelmatig een Rodenbach spotten, dat is de mijne.” (lacht)

Bij stoofpotjes: Trappist - Rochefort 8

“Trappist is heerlijk bij stoofpotjes. Ik zal het bier ook altijd verwerken in de saus. Rochefort 8 is een persoonlijke favoriet.” 

Aan tafel: Saison - St. Fleuillien

“Saison is een zacht en fris biertje. De St. Fleuillien heb ik altijd in huis, omdat het toegankelijk is en goed samen gaat met de meeste gerechten.”

Bij vlees of vis: IPA – Hop Verdomme

“Bij vlees, en zelfs vis, hoort een hoppig biertje als je het mij vraagt.” Hop Verdomme is een IPA met 7 Vlaamse hopsoorten, allemaal afkomstig uit de Westhoek.

Bij het dessert: Oudbruin - Liefmans Gouden Band

“Een feestelijke fles - prachtig die papierwikkel - om bij het dessert te ontkurken. De zure toetsen in het bier passen uitstekend bij een zoet nagerecht.”

Heb jij een van onze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.