Varkenshaasje met spinazie, tomaat en spek

Hoofdgerecht
Barbecue
Gerechten met bier
Kool is cool
4

Bloemkoolcouscous

  • ½ bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, fijngesnipperd
  • 4 el pistachenootjes, fijngehakt
  • 2 tl Ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengeling)
  • peper en zout
  • 4 el rozijnen
  • schil van een opgelegde citroen, in fijne reepjes
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • olijfolie
Rooster de couscous kort in een pan met een beetje olijfolie.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het varkenshaasje open zodat er een rechthoekige lap ontstaat. Leg het vlees tussen 2 vellen versheidsfolie en klop met behulp van een deegrol tot een dun lapje. Verwijder de folie, kruid met peper en zout.

Snijd het vlees in lange repen, ongeveer de breedte van het ontbijtspek. Leg enkele blaadjes spinazie, een ½ cocktailtomaat (of kerstomaat) op het vlees, rol het haasje op en wikkel het spek er rond. Zet vast met een prikker.

Bestrijk de spies met olijfolie en gril 5 à 6 minuten aan iedere kant. Leg de spiesje aan de zijkant van de bbq en laat nog 10 minuten verder garen of tot ze volledig gaar zijn.

Hak de bloemkool, de broccoli, de ui en de knoflook fijn in een keukenrobot. Kruid met Ras el hanout, peper en zout.

Rooster de pistachenootjes in een antikleefpan.

Meng de bloemkoolbroccoli couscous, de rozijnen, de pistachenootjes, de citroenschil en de peterselie in een kom. Werk af met een scheut olijfolie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.