Zoete ribbetjes met koolsalade

4
45
  • 1,5 kg ribbetjes
  • 2 wortelen
  • ½ rode kool
  • 1 kleine ui
  • 1 el gehakte dille
  • 2 el rozijnen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt natuur
  • 2 kl komijnzaadjes
  • peper en zout

Voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el barbecuesaus
  • 4 el honing
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie

Hak de knoflook voor de marinade fijn. Meng met de rest van de ingrediënten.
Leg de ribbetjes in een ruime schaal. Giet er de marinade over en dek af. Zet 1 nacht in de koelkast.

Haal de ribbetjes uit de marinade, en bewaar de marinade. Zet de rooster op de barbecue niet te dicht bij de kolen en bak de ribbetjes in +/- 25 min. gaar. Draai geregeld om en bestrijk ze elke 5 à 7 min. met marinade.

Maak intussen de koolsalade.
Schil en rasp de wortelen. Pel de ui, snijd hem in dunne ringen. Maak de rodekool schoon en snijd in fijne reepjes. Meng alles met de rozijnen, dille en komijn.
Maak een dressing van de mayonaise en yoghurt, kruid met peper en zout.

Serveer de ribbetjes met de salade en de dressing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.