Zoet wortelcakeje

Dessert
Type
Preparation time
Bereidingstijd

30

Wortelen zijn de ideale groenten om een cake mee te maken omdat ze al redelijk zoet smaken van zichzelf. Voeg er glazuur aan toe en je hebt een lekkere cupcake!

Ingrediënten

Voor 18 stuks

  • 280 g bruine suiker
  • 185 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 200g bloem
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snuifje zout
  • 300g wortelen, geraspt
  • 100g walnoten, gehakt
  • 100g rozijnen
  • 250g volle roomkaas
  • 100g bloemsuiker
  • sap van ½ citroen

Recept

Mix de suiker met de olie tot een gladde massa (2 à 3 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en blijf nog 5 minuten goed doorkloppen.

Zeef dan de bloem met het bakpoeder, het kaneelpoeder, het gemberpoeder en het zout boven het suikermengsel. Meng goed.

Voeg dan de wortelen, de walnoten en de rozijnen toe. Beboter 18 minicakevormpjes (of 1 grote, ronde cakevorm). Schep het beslag hierin en laat 15 minuten bakken op 180° C (de ronde cakevorm heeft 55 minuten nodig).

Check met een satéprikker of de cakes gaar zijn. Laat ze afkoelen. Meng de roomkaas met de suiker en het citroensap. Glazuur de cakejes met dit mengsel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.