Zoet wortelcakeje

Voor 18 stuks

  • 280 g bruine suiker
  • 185 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 200g bloem
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snuifje zout
  • 300g wortelen, geraspt
  • 100g walnoten, gehakt
  • 100g rozijnen
  • 250g volle roomkaas
  • 100g bloemsuiker
  • sap van ½ citroen

Mix de suiker met de olie tot een gladde massa (2 à 3 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en blijf nog 5 minuten goed doorkloppen.

Zeef dan de bloem met het bakpoeder, het kaneelpoeder, het gemberpoeder en het zout boven het suikermengsel. Meng goed.

Voeg dan de wortelen, de walnoten en de rozijnen toe. Beboter 18 minicakevormpjes (of 1 grote, ronde cakevorm). Schep het beslag hierin en laat 15 minuten bakken op 180° C (de ronde cakevorm heeft 55 minuten nodig).

Check met een satéprikker of de cakes gaar zijn. Laat ze afkoelen. Meng de roomkaas met de suiker en het citroensap. Glazuur de cakejes met dit mengsel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.