Zeetongrolletjes in papillot met zomerse groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Deze klassieke bereiding in de oven is stijlvol en kost niet te veel tijd en moeite. De combinatie van een lichte, stevige vis met veel groenten en granen maakt van dit recept een cadeautje op je bord en zorgt voor een feestje in je mond.

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de tongfilets met peper en zout en rol ze op met de witte kant naar buiten.

Snij de prei fijn en de wortel in lucifers, halveer de kerstomaatjes. Leg 4 vellen bakpapier open en verdeel er de groenten over. Kruid met peper en zout. Leg er telkens 3 tongrolletjes met enkele takjes dille en tijm op. Sluit de papillot aan de kanten zoals een snoepje en giet er de wijn en een scheutje olijfolie in. Plooi het pakketje dicht.

Zet de papillotten 20 minuten in de voorverwarmde oven. Plooi de papillotten vervolgens open als ze gaar zijn en voeg de in ringen gesneden lente-uitjes toe als afwerking.

Kook ondertussen de graantjes gaar in de bouillon.

Serveer de papillot met de granen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.