Zeetongrolletjes met broccoli gevuld

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Sierlijke rolletjes van zeetong en broccoli. Op smaak gebracht met een kaassaus. 

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 400 g broccoli
  • 200 g roomkaas
  • 1 ei
  • 50 ml groentenbouillon
  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • 2 el Noilly Prat
  • peper en zout
  • 1 tomaat, in blokjes

Recept

Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en houd apart. Blancheer eerst de steelstukjes beetgaar in gezouten water. Houd ze aan de kant. Blancheer daarna de roosjes. Prak fijn met een vork en meng er roomkaas, Noilly Prat, Parmezaan en ei door. Breng verder op smaak met peper en zout.

Leg de tongrolletjes open, met de grijze kant naar boven. Lepel er wat van de vulling op en rol op. Steek vast met een prikker.

Stoom de rolletjes in 10 minuten gaar.

Mix de steeltjes van de broccoli met de bouillon en de rest van de roomkaas, breng op smaak met peper en zout. Lepel wat van de saus op borden, leg er de rolletjes op en werk af met de tomatenblokjes. Lekker met rijst.

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.