Zeetongfilets, meunière gebakken, crème van aardappel met zurkel, lamsoren en jus met karnemelk

Preparation time
Bereidingstijd

25

Schotel van zeetongfilets met lamsoren en zurkel. Heerlijke combinatie van zuur en hartig!

Ingrediënten

  • 250 g bloemige aardappelen
  • 4 zeetongen
  • 200 g lamsoren
  • 50 g zurkel
  • 1 sjalot
  • 1 dl karnemelk
  • 1 el gesneden bieslook
  • 50 g bloem
  • 150 g boter

Recept

Fileer de zeetongen, spoel de filets en dep droog. Haal de filets door de bloem (zo dun mogelijk laagje, goed afkloppen).

Kook intussen de geschilde aardappelen in licht gezouten water, giet af en maak aan met de karnemelk en de 1/3 van de boter.

Spoel de zurkel, snijd fijn en stoof kort in een lepel boter.

Was de lamsoren grondig en stoof ze in een lepel boter. Voeg zeker geen zout toe.

Bak de zeetongfilets in de helft van de resterende boter en kruid met peper en zout.

Voeg de zurkel bij de aardappelcrème. Breng op smaak met peper en zout en warm door.

Haal de zeetongfilets uit de pan, giet het bakvet weg en voeg de resterende boter toe. Warm door en voeg de bieslook toe.

Dresseer de filets op ruime borden, lepel er aardappelcrème langs, serveer de lamsoren erbij en nappeer met de jus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.