Zeetong met geroosterde paprika’s en krieltjes

Ilse D'hooge
4
45

Zeetong munière is een Belgische klassieker maar met zeetong kan je nog heel wat andere kanten op. Deze zeetong met geroosterde paprika en krieltjes moet je zeker eens proberen.

Leg de paprika’s op bakpapier op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten in een oven op 200°C. Draai de paprika’s regelmatig zodat ze overal kleuren. Laat afkoelen in een plastic zak.

Verwijder schil en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in repen en besprenkel met pastis, kappertjes en venkelzaadjes.

Bak de krieltjes krokant in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met ringetjes lente-ui.

Verhit de helft boter en olijfolie in een pan en bak de zeetong aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.

Leg de zeetong op het bord. Schik de krieltjes en paprika’s erlangs. Werk af met waterkers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.