Zeetong met geroosterde paprika’s en krieltjes

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Zeetong munière is een Belgische klassieker maar met zeetong kan je nog heel wat andere kanten op. Deze zeetong met geroosterde paprika en krieltjes moet je zeker eens proberen.

Ingrediënten

Recept

Leg de paprika’s op bakpapier op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten in een oven op 200°C. Draai de paprika’s regelmatig zodat ze overal kleuren. Laat afkoelen in een plastic zak.

Verwijder schil en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in repen en besprenkel met pastis, kappertjes en venkelzaadjes.

Bak de krieltjes krokant in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met ringetjes lente-ui.

Verhit de helft boter en olijfolie in een pan en bak de zeetong aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.

Leg de zeetong op het bord. Schik de krieltjes en paprika’s erlangs. Werk af met waterkers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.