
Zeetong met geroosterde paprika’s en krieltjes
Zeetong munière is een Belgische klassieker maar met zeetong kan je nog heel wat andere kanten op. Deze zeetong met geroosterde paprika en krieltjes moet je zeker eens proberen.
Ingrediënten
- 4 zeetongen, gekuist
- olijfolie
- boter
- peper en zout
- 4 rode paprika’s
- 2 el pastis
- 1 el kappertjes
- 1 kl venkelzaadjes
- 500 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- waterkers
Recept
Leg de paprika’s op bakpapier op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten in een oven op 200°C. Draai de paprika’s regelmatig zodat ze overal kleuren. Laat afkoelen in een plastic zak.
Verwijder schil en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in repen en besprenkel met pastis, kappertjes en venkelzaadjes.
Bak de krieltjes krokant in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrooi met ringetjes lente-ui.
Verhit de helft boter en olijfolie in een pan en bak de zeetong aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.
Leg de zeetong op het bord. Schik de krieltjes en paprika’s erlangs. Werk af met waterkers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.