Zeeduivel met lamsoor en lenteui

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Zeeduivel op een bedje van lamsoren. Versierd met uien en ingesmeerd met een panade van citroen en sinaasappel. Hmm, heerlijk! 

Ingrediënten

Voor de panade:

  • 100 g broodkruim
  • 100 g boter
  • 25 g mosterd
  • 10 g citroensap
  • 10 g parmezaan
  • 2 g citroenzestes
  • 10 g sinaasapppelzestes
  • 3 g cayennepeper


 

Recept

Stoom of bak de zeeduivel halfgaar in ca 12 minuten.
Verwijder de stengels van de lamsoor, was en zwier droog.
Stoof kort aan in wat boter met 1 versnipperde sjalot en 5 cl witte wijnazijn.
Stoof de lenteui kort aan in boter.
Maak de zilveruien los.

Voor de saus:

Meng de bouillon met 5 cl witte wijnazijn, het sap van de citroen en 1 versnipperde sjalot.
Laat tot de helft reduceren, voeg de room toe en werk op met koude boter. Mix de zeesla in de saus.
Meng alle ingrediënten voor de panade.
Rol plat en leg op de vis en laat bruinen onder de grill.
Schik de lamsoren in het midden van het bord, lepel de saus errond.
Plaats de vis op de lamsoren, versier de vis met de uien.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.