Zeeduivel met lamsoor en lenteui

4

Voor de panade:

  • 100 g broodkruim
  • 100 g boter
  • 25 g mosterd
  • 10 g citroensap
  • 10 g parmezaan
  • 2 g citroenzestes
  • 10 g sinaasapppelzestes
  • 3 g cayennepeper


 

Stoom of bak de zeeduivel halfgaar in ca 12 minuten.

Verwijder de stengels van de lamsoor, was en zwier droog.
Stoof kort aan in wat boter met 1 versnipperde sjalot en 5 cl witte wijnazijn.
Stoof de lenteui kort aan in boter.
Maak de zilveruien los.

Voor de saus:
Meng de bouillon met 5 cl witte wijnazijn, het sap van de citroen en 1 versnipperde sjalot.
Laat tot de helft reduceren, voeg de room toe en werk op met koude boter. Mix de zeesla in de saus.
 
Meng alle ingrediënten voor de panade.
Rol plat en leg op de vis en laat bruinen onder de grill.
 
Schik de lamsoren in het midden van het bord, lepel de saus errond.
Plaats de vis op de lamsoren, versier de vis met de uien.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.