Zeebarbeel op z'n zuiders

4
  • 4 zeebarbelen, niet te groot, gefileerd
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 80 g olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 50 g pijnboompitten
  • handvol bladpeterselie, gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 g krieltjes, voorgekookt
  • 2 takjes thijm
  • 1 citroen
  • 3 el panko of Japans broodkruim
  • olijfolie
  • peper en grof zout

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn.
Snijd de olijven in plakjes.
Meng de zongedroogde tomaatjes met de olijven, de kappertjes, de pijnboompitjes, de tomatenpuree en de gehakte peterselie.
Kruid de mix met peper en zout en meng met een scheutje olijfolie en water tot een zachte pesto.

Leg de zeebarbeelfilets op het werkvlak met het vel naar beneden.
Bestrijk de filet met een beetje pesto.
Leg de andere filet erbovenop.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de panko door de rest van de pesto tot een crumble.
Leg de vissen in een ingevette ovenschaal en verdeel de crumble over de vissen ermee.
Snijd de citroen in partjes en prik de partjes op een satéprikker, prik in de filets.
Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak de krieltjes krokant in olijfolie en breng op smaak met tijm, peper en gros sel.
Serveer met de vis.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.