Yakitori van varkenslapje met rijstsalade

4
  • 4 varkenslapjes (dikte 1cm)
  • saté prikkers

Voor de marinade:

  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gemberpoeder
  • 1 chili peper
  • 10 g verse koriander (fijngesneden)
  • 2 el bruine suiker
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml soja saus
  • 30 ml vissaus
  • 30 ml zonnebloemolie

Voor de rijstsalade:

  • 250 g rijst
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 lente uien (in ringen gesneden)
  • 100 g sojascheuten
  • 80 g cashewnoten
  • 1 el zwart sesamzaad
  • ½ komkommer (in kleine blokjes)
  • 120 g rode paprika (in kleine blokjes)
  • 10 g verse koriander (fijngesneden)
  • olijfolie
  • peper en zout

Doe de ingrediënten van de marinade in een blender en mix tot een gladde saus.

Snijd de varkenslapjes in reepjes en laat 30 minuten marineren in de marinade. Draai het vlees op de saté prikkers (zodanig het rond de prikker “getwist” is).

Spoel de rijst en kook gaar in gezouten water met de kokosmelk. Laat de rijst uitlekken en afkoelen.

Meng de blokjes komkommer en paprika bij de rijst. Voeg ook de koriander, sojascheuten, cashewnoten, sesamzaad en de gesneden lente uitjes toe. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie.

Bak de yakitori’s in een grillpan.

Serveer met de rijstsalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.