Yakitori van varkenslapje met rijstsalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Luchtig hoofdgerecht van yakitori gelegd op een bedje van rijst en groenten. Op smaak gebracht met ketjap manis, chilipeper en gemberpoeder en verzacht met kokosmelk. 

Ingrediënten

  • 4 varkenslapjes (dikte 1cm)
  • saté prikkers

Voor de marinade:

  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gemberpoeder
  • 1 chili peper
  • 10 g verse koriander (fijngesneden)
  • 2 el bruine suiker
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml soja saus
  • 30 ml vissaus
  • 30 ml zonnebloemolie

Voor de rijstsalade:

  • 250 g rijst
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 lente uien (in ringen gesneden)
  • 100 g sojascheuten
  • 80 g cashewnoten
  • 1 el zwart sesamzaad
  • ½ komkommer (in kleine blokjes)
  • 120 g rode paprika (in kleine blokjes)
  • 10 g verse koriander (fijngesneden)
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Doe de ingrediënten voor de marinade in een blender en mix tot een gladde saus.

Snijd de varkenslapjes in reepjes en laat 30 minuten marineren in de marinade. Draai het vlees op de saté prikkers (zodanig het rond de prikker “getwist” is).

Kook de rijst gaar in gezouten water met de kokosmelk. Laat uitlekken en afkoelen.

Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes. 

Meng de blokjes komkommer en paprika bij de rijst. Voeg ook de koriander, sojascheuten, cashewnoten, sesamzaad en de gesneden lente-uien toe. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie.

Bak de yakitori’s in een grillpan.

Serveer met de rijstsalade.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.