Wortelnestjes met eieren en kaas
Ovenschotel van kaas en wortelpuree gevuld met ei. Zorg dat je een krokante goudbruine korst bekomt voordat je het uit de oven haalt.
Ingrediënten
- 200 g wortelpuree uit de diepvries of een blikje wortels van 265 g
- 40 g Brugge Goud kaas
- 2 eieren
- peper
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C en rasp de kaas.
Verwarm de bevroren wortelpuree in een klein pannetje tot ze vloeibaar is of doe de goed uitgelekte wortels uit blik in de mixer en maak er puree van.
Voeg wat peper en de kaas toe, op 2 eetlepels na.
Roer totdat de kaas gesmolten is.
Giet de puree in 2 ovenschaaltjes.
Maak een kuiltje in elk ovenschaaltje en breek daar een ei in.
Giet warm water in een vuurvaste schaal tot het water ongeveer halverwege de ovenschaaltjes komt.
Zet de ovenschaaltjes erin en zet de schaal 8 tot 10 minuten in de oven.
Daarna moet het eiwit ondoorzichtig zijn.
Zet de schaal nog even terug in de oven als dat niet het geval is.
Zet vervolgens de oven op de grillstand.
Verdeel de resterende 2 eetlepels kaas over de eieren en zet ze onder de grill tot de kaas goudgeel kleurt.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.