Wok met lamsvlees

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Houd je van wokken en van lamsvlees? Dan is dit gerecht perfect voor jou. Deze wok met lamsvlees zit boordevol groenten en zet je binnen het half uur op tafel. Win-win!

Ingrediënten

  • 600 g lamsragoût
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika
  • 100 g sojascheuten
  • 100 g witte kool
  • 2 tomaten
  • 250 ml room
  • 300 g tarwegranen/korrels
  • Verse kruiden: oregano, rozemarijn, tijm, kervel
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd het lamsvlees in fijnere reepjes.

Borstel de champignons en snijd ze in schijfjes.
Schil de wortelen en snijd eveneens in schijfjes.

Snijd de courgette en paprika in blokjes. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snijd fijn.

Snijd de tomaten in blokjes.

Warm olijfolie in een wokpan en bak de lamsvleesreepjes aan. Haal ze even uit de wok en stoof de courgette, wortelen, champignons, paprika, sojascheuten en witte kool in de wok.

Kook intussen de tarwegranen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de lamsvleesreepjes bij de gestoofde groenten in de wok, samen met tarwegranen en blokjes tomaat. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Laat nog even bakken.

Voeg de room en de kruiden toe. Kruid indien nodig nog met extra peper en zout.

Serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.