Witloofsoep met toverstengels

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Heerlijke witloofsoep met in bladerdeeg gewikkelde spek. Smeer de spek in met honing voor een zoete touch! 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 8 stronken witloof (zeer fijn gesneden)
  • 30 g boter
  • peper en zout
  • 8 plakjes spek
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels kruidenkaas
  • 3 dl room
  • 1 liter kokende kippenbouillon

Recept

Snij de prei en de ui fijn, stoof ze aan in boter.

Voeg het witloof toe en stoof goed verder.

Doe de kippenbouillon erbij.

Laat koken gedurende 10 minuten.

Voeg peper en zout erbij samen met de room en laat nog eens 5 minuten koken.

Goed mixen en doorsteken en eventueel bijkruiden.

Snijd reepjes bladerdeeg +/- 3 cm dikte.

Leg het spek erop en strijk de honing erop.

Rol toe in lange stengels bak in de oven op 180°c tot ze goed bruin zijn.

Doe de soep in kommen, doe er wat kruidenkaas in en leg de spekstengels erbij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.