Witloofsoep met toverstengels
Heerlijke witloofsoep met in bladerdeeg gewikkelde spek. Smeer het spek in met honing voor een zoete touch!
Recept
Snij de prei en de ui fijn, stoof ze aan in boter.
Voeg het witloof toe en stoof goed verder.
Doe de kippenbouillon erbij.
Laat koken gedurende 10 minuten.
Voeg peper en zout erbij samen met de room en laat nog eens 5 minuten koken.
Goed mixen en doorsteken en eventueel bijkruiden.
Snijd reepjes bladerdeeg +/- 3 cm dikte.
Leg het spek erop en strijk de honing erop.
Rol toe in lange stengels bak in de oven op 180°c tot ze goed bruin zijn.
Doe de soep in kommen, doe er wat kruidenkaas in en leg de spekstengels erbij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.