
De combinatie van whisky met braambessen zorgt voor een verrassend lekkere en frisse cocktail. Probeer het zeker zelf eens en blaas je tafelgenoten omver met jouw uniek drankje. Voor je het weet ben jij de barman/vrouw op elk feestje.
Ingrediënten
- 150 g braambessen + extra om af te werken
- sap van ½ citroen
- 2 el geraspte citroenschil
- 100 ml whisky
- gemberbier
- 2 tl honing
- 5 el fijne suiker
- ijsblokjes
Afwerking:
- enkele takjes tijm
Recept
Doe de suiker in een schaaltje. Maak hiermee een suikerrandje aan de glazen. Bevochtig de rand van het glas met weinig citroensap of water en dip vervolgens in de suiker. Laat de suikerrand even opdrogen.
Plet de braambessen met de honing en het citroensap met een stamper fijn. Roer er de whisky onder, haal door een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het resterende sap uit.
Vul de glazen met ijs en giet er de cocktail over. Vul aan met het gemberbier en werk af met takjes tijm en extra bramen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.