Waterzooi van griet met witloof

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Waterzooi met mosselen, filet van griet en grijze garnalen. 

Ingrediënten

Recept

Snijd de schoongemaakte wortelen en prei in kleine blokjes. Doe hetzelfde met 4 stronkjes witloof. Stoof de groenten in ¾ van de boter. Overgiet met de visbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.

Intussen kunt u de rest van het witloof halveren en stoven in de rest van de boter. Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp. Klop de eierdooiers los in de room en zet apart. Snijd de filets in repen en laat 2 minuten pocheren in de soep. Schep ze eruit en verdeel over 4 voorverwarmde borden. Doe hetzelfde met de groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen.

Voeg het eiermengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt. Haal van het vuur en voeg het citroensap en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet in de borden en garneer met de garnalen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.