Vogelnestjes in tomatensaus en aardappelpuree

4
45

Voor de vogelnestjes

Voor de tomatensaus

  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 3 dl gezeefde tomaten
  • peper
  • ½ blokje groentebouillon of ¼ koffielepel spagettikruiden
  • sausbinder

Voor de aardappelpuree

  • ½ kg gekookte aardappelen
  • 0,5 dl melk
  • 1 eetl boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Voor de tomatensaus

Stoof de sjalot.
Voeg hierbij de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje of kruiden en peper.
Laat ± 10 minuten pruttelen.
Bind eventueel met sausbinder.

Voor de vogelnestjes

Kook de eieren gedurende 10 minuten. Laat schrikken in koud water. Pel de eieren.
Meng het gehakt met het paneermeel en de eidooier, en kruid af met peper en zout.
Verdeel het gehakt in 4 bollen, duw een putje in de bol en leg daarin een ei. Verdeel dan het gehakt verder rond het ei, je verpakt weliswaar het eitje in met het gehakt.

1ste manier:
Bak de vogelnesten rondom goudbruin in een klontje boter in de pan.
Voeg de tomatensaus toe aan de vogelnestjes en in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25 minuten.
2de manier:
Of bak de rauwe vogelnestjes gaar in hete frituurolie van 180°C.
Laat ze nadien uitlekken en snijd ze overlangs in tweeën.
Warm de tomatensaus op en serveer bij de vogelnesten.

Voor de aardappelpuree

Meng de geplette aardappelen met de melk, boter en kruiden.

Serveer met aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.