Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht
4
  • 5 grote, vastkokende aardappelen
  • 4 dl tomatensaus
  • 200 g verse spinazie (of 150 g diepvriesspinazie)
  • 50 g platte peterselie
  • 1 ei
  • 400 g gemengd gehakt
  • 50 g broodkruim
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • peper en zout
Vervang het gemengd gehakt door lamsgehakt en geef een zuiderse toets aan dit gerecht.

Schil de aardappelen en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt. Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de fijngehakte sjalot. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat garen. Giet het vocht af en hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met het gehakt, het broodkruim en het ei. Kruid met peper en zout. 

Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus. Pureer ondertussen de aardappelen, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Dien samen met de balletjes op.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief