Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Aardappelpuree met balletjes in tomatensaus is een favoriet bij groot en klein. Deze klassieke versie smaakt altijd, maar je kan ook naar hartelust variëren. Vervang het gemengd gehakt bijvoorbeeld door lamsgehakt en geef zo een zuiderse toets aan dit gerecht. 

Ingrediënten

  • 5 grote, vastkokende aardappelen
  • 4 dl tomatensaus
  • 200 g verse spinazie (of 150 g diepvriesspinazie)
  • 50 g platte peterselie
  • 1 ei
  • 400 g gemengd gehakt
  • 50 g broodkruim
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt. 

Verhit de helft van de boter in de wok en fruit de fijngehakte sjalot.

Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat garen. Giet het vocht af en hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met het gehakt, het broodkruim en het ei. Kruid met peper en zout. 

Maak balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten in de tomatensaus. Pureer ondertussen de aardappelen, samen met de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Dien samen met de balletjes op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.