Varkensroulade met pesto van salie en gegrilde aardappeltjes met salade

4
  • 1 varkensgebraad van ongeveer 400 g
  • 10 ratte aardappeltjes, in de schil
  • 1 busseltje salie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 busseltje bieslook
  • 1 krulsalade (frisée)
  • 300 g jonge spinazie
  • peper van de molen
  • 4 eetlepels olijfolie
     

Kook de aardappeltjes gaar in de schil in water, giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappeltjes doormidden.
Snijd het varkensgebraad met een scherp mes langzaam in zodat je een rechthoekige lap vlees bekomt.

Plet de salieblaadjes met de knoflook, de pijnboompitjes en de parmezaan tot een fijne pesto.
Bestrijk hiermee het varkensgebraad en rol het weer op tot zijn oorspronkelijke vorm.
Bestrijk een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie met wat olijfolie en rol hierin de roulade.
Verwarm de oven voor op 220°C en zet de roulade in de folie circa 20 minuten in de oven.
Neem de roulade eruit, laat ze minstens 15 minuten rusten en verwijder dan pas de folie.
Zet de oven terug op 220°C en zet de roulade er nog een tiental minuten in om te kleuren.

Was ondertussen de geplukte krulsalade en meng er de fijngesneden blaadjes jonge spinazie onder.
Breng de salade naar wens verder op smaak.
Bestrijk de aardappeltjes lichtjes met wat olijfolie en gril ze in een hete grillpan.
Snipper de bieslook fijn en meng de bieslook onder de aardappeltjes.
Snijd de roulade in gelijke plakken.

Serveer de roulade met de gegrilde aardappeltjes en de frisse salade.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.