Varkenskroontje op de barbecue met notenkorst en paddenstoelen

6
60
  • 1 varkenskroontje van +/- 800 g (3 beentjes)
  • olijfolie
  • 50 g hazelnoten (geroosterd en gepeld)
  • 50 g amandelen (geroosterd en gepeld)
  • 100 g panko (of chapelure)
  • 15 g ongezouten boter
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 600 g shii take
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Tierenteynmosterd
  • peper en zout

Voor de gevulde champignons:

  • 8 champignons
  • keukenzout
  • 100 g ricotta
  • 4 eetlepels fijngesneden gekonfijte tomaat
  • 1 koffielepel fijngesneden gekonfijte citroen
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 100 g fijngesneden rucola
     

Snijd de shii take in fijne blokjes en bak aan in olijfolie met een teentje fijngesneden look.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg daarna de peterselie toe.

Mix de hazelnoten en amandelen in een keukenrobot.
Mix tot de olie van de noten zichtbaar is.
Voeg de panko en de boter toe en mix nog een paar seconden.
Kruid af met peper en zout en meng met de shii takemengeling.

Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag je slager om dit te doen.
Haal het vlees op tijd uit de koelkast.
Zo kan het op kamertemperatuur komen.
Wrijf het vlees in met olijfolie, peper en zout.
Grill beide zijden van de varkenssneden op een hoge tot middelhoge temperatuur op de BBQ.
Grill beide kanten gedurende een viertal minuten.
Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag.
Smeer een kant in met een beetje Tierenteynmosterd en de mengeling van shii take en noten.
Grill de andere zijde ongeveer 4 minuten.

Laat even rusten alvorens op te dienen.

Afwerking: serveer de belegde varkenssnede op een warm bord.
 

Lekker met gevulde champignongs en rucola:

Verwijder de sporen en steel van 8 champignons.
Bestrooi ze met keukenzout om overtollig vochtverlies te vermijden.
    
Meng 100 g ricotta met 4 eetlepels fijngesneden gekonfijte tomaat, 1 koffielepel fijngesneden gekonfijte citroen, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas en 100 g fijngesneden rucola.
Vul de champignons met dit mengsel en gaar ze op de BBQ.
Meng wat rucola met olijfolie, peper en zout en leg dit op de gevulde champignons.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.