Varkenskroontje op de barbecue met gebrande spitskool en jonge look

Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

60

Dit stukje vlees in niet enkel een plezier voor de tong maar ook voor het oog. 

Ingrediënten

Voor het varkenskroontje:

  • 1 varkenskroontje van +/- 800 g (3 beentjes)
  • salie
  • look
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de spitskool:

Recept

Voor het varkenskroontje.

Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag je slager om dit te doen.
 

Haal het vlees op tijd uit de koelkast.
 

Zo kan het op kamertemperatuur komen.
 

Wrijf het vlees in met een blaadje salie en een teentje look.
 

Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

 

Grill de varkenssneden op een hoge temperatuur op de BBQ langs beide zijden.

Verplaats daarna naar een lagere temperatuur om verder te garen.

Je krijgt een lagere temperatuur door de grill wat hoger op de BBQ (en dus wat verder van het vuur) te plaatsen.
 

Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag.

 

Laat eventjes rusten zodat de sappen zich in het vlees kunnen verdelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.