Varkenskroontje op de barbecue met gebrande spitskool en jonge look

6
60

Voor het varkenskroontje:

  • 1 varkenskroontje van +/- 800 g (3 beentjes)
  • salie
  • look
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de spitskool:

Serveer met lookmayonaise of een lekkere tartaar.

Voor het varkenskroontje:

Snijd het varkenskroontje in sneden of vraag je slager om dit te doen.
Haal het vlees op tijd uit de koelkast.
Zo kan het op kamertemperatuur komen.
Wrijf het vlees in met een blaadje salie en een teentje look.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Grill de varkenssneden op een hoge temperatuur op de BBQ langs beide zijden.
Verplaats daarna naar een lagere temperatuur om verder te garen.
Je krijgt een lagere temperatuur door de grill wat hoger op de BBQ (en dus wat verder van het vuur) te plaatsen.
Om een mooi ruitjespatroon te krijgen, draai je de snede telkens met een kwartslag.

Laat eventjes rusten zodat de sappen zich in het vlees kunnen verdelen.

Voor de spitskool:

Plaats de spitskool op de BBQ.
De ideale temperatuur is 210°C met gesloten deksel.
Draai de kool een drietal keer.
Het garen van de kool duurt zo'n 35 minuten.

De kool is gaar als je zonder moeite met een mes tot in de kern kan prikken.
Verwijder de zwarte buitenste bladeren en snijd de kool in lange repen.
Haal de repen door wat olijfolie en grill om op te warmen.
Kruid met peper en (gerookt) zout.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.