Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in. Zorg dat je niet in het vlees snijdt. De inkerving zorgt voor een mooie bedruiping tijdens het braden.
Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze grof. Hak de teentjes look en meng met de rozemarijn en olijfolie, gemalen zwarte peper en zeezout. Wrijf hiermee het varkenskroontje goed in en zet 10 minuten opzij.
Verhit een eetlepel boter en olijfolie in een ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet.
Schuif de pan in de hete oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 150°C. Laat het varkenskroontje een uurtje braden.
Blancheer ondertussen de groene boontjes enkele minuten in gezouten water. Giet de boontjes af en laat schrikken in koud water.
Haal het varkenskroontje uit de oven en laat het rusten op een rooster boven een diep bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
Giet het overtollige vet weg en blus met de witte wijn. Roer de aanbaksels los en laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg de mascarpone toe en laat nog een minuutje doorkoken terwijl je blijft roeren.
Snijd het varkenskroontje in dunne plakjes, serveer met de groene boontjes die je even weer hebt opgewarmd in wat boter en druppel er wat saus over. Werk af met een klein takje rozemarijn.
Lekker in combinatie met gestoomde aardappelen!
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.