Varkenskotelet in bier-dragon marinade
Ingrediënten
- 4 varkenskoteletten
- olijfolie
- 1 rode ui, in fijne ringen
- verse dragon
- ½ witte kool (± 400g)
- ½ komkommer
- 2 groene selderstengels, fijngeraspt
- 1 bosje radijzen, in schijfjes, geraspt
- 4 el gedroogde cranberries
- zout en peper
- aardappelen
Marinade
- 1 flesje donker bier
- 2 knoflooktenen, geperst
- 1 el gedroogde dragon
- 3 el balsamico-azijn
Yoghurtdressing
- 1 potje yoghurt (125 g)
- enkele takjes kervel
- 1 el dragonazijn
- 1 tl gedroogde dragon
- 1 el bieslook, gehakt
- 1 tl karwijzaad, geplet
Je kan de aardappelen al eventjes voorkoken.
Recept
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom, doe de varkenskoteletten in een schaal en overgiet met de marinade. Laat minimum 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Haal de koteletten uit de marinade, laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrijk ze met olie.
Leg de koteletten op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze ± 7 minuten per kant. Kruid met zout en peper. Laat 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Snijd de kool en de komkommer met een mandoline in sliertjes. Meng de kool en komkommer in een slakom. Hak de selder en de radijsjes fijn in een keukenrobot. Doe selder, de radijzen en de cranberries bij de kool. Kruid met peper en zout.
Meng alle ingrediënten voor het yoghurtsausje. Schep het yoghurtsausje onder de koolsla. Werk af met enkele takjes kervel.
Bestrijk de aardappels met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Omwikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Rooster de aardappelen in de kolen 1u of tot de aardappelen gaar zijn.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.