Varkenshaasje met biersausje en broccolipuree

4
  • 1 varkenshaasje
  • olijfolie
  • bakboter
  • 2 sneetjes Corsendonk kaas
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 ml vleesbouillon
  • 150 ml bruin Corsendonk bier
  • sausbinder
  • 1 kl honing

Broccolipuree

Snijd de broccoli in roosjes en was grondig.

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Pel de uien en snijd in 4. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water samen de uien.
Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Giet af.

Bak het varkenshaasje rondom bruin in olijfolie en weinig boter. Laat nog enkele minuten verder garen.
Snijd het varkenshaasje in medaillons en leg op elk stukje een op maat gesneden plakje kaas en laat de kaas smelten in de oven.
Laat voor de saus de jus van het varkensvlees, het bier en het takje rozemarijn even inkoken.
Verwijder de rozemarijn en dik de saus eventueel met een beetje sausbinder en voeg 1 kl honing toe. Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de aardappelen met de broccoli en voeg de zure room toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Schenk wat saus op het bord, schik het vlees op de saus en schep er wat broccolipuree naast.  

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.