Varkensgebraad met blackwellsaus en bloemkool en romanesco

Broodje kaas
4
60
  • 600 g varkensgebraad
  • bakboter
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels pickles
  • 100 ml room
  • 150 ml runderfond
  • 1 bloemkool
  • 1 romanesco of groene torentjesbloemkool
Heb je overschot, dan kan je varkensgebraad in hele fijne plakjes ook op je boterham leggen.

Voor het vlees:

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het varkensgebraad met peper en zout aan beide kanten.
Smelt een klontje boter in de pan en laat het vlees aan alle kanten bruin worden.
Als het vlees langs alle kanten mooi bruin is, leg je het in een ovenschaal. Giet het bakvet erover en leg er nog enkele klontjes boter bij.

Zet de pan even aan de kant, maak hem niet proper want we maken met de aangebakken restjes later de saus.

Zet het vlees ongeveer 25 minuten in de oven op 180°C. Haal af en toe het vlees uit de oven en overgiet met het sap, zodat het niet uitdroogt. Gebruik hiervoor ovenwanten!

Voor de saus:

Snijd een sjalot in kleine stukjes.
Gebruik de pan waarmee je het vlees hebt gebakken (de aangebakken restjes zorgen voor een extra smaak). Smelt een klontje boter in de pan en laat de stukjes sjalot kort aanstoven.
Giet er de runderfond bij.
Voeg de room en de pickles toe. Kruid met peper en zout en laat enkele minuutjes inkoken.

Voor de groentjes:

Zet een kookpot met water en een snuifje zout aan de kook.

Snijd de bloemkool en romanesco in stukken. Doe ze in een vergiet en was ze.
Doe de stukken bloemkool en romanesco in de kookpot met kokend water.
Giet het water van de groenten af wanneer de groenten gaar zijn. Je kan de groenten vervolgens nog eens stoven in een pan met wat
boter, peper en zout.

Snijd het vlees in stukken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.