Varkenscarré en puree van aardappel met Chimay-kaas

4
  • 800 g varkenscarré
  • 600 g aardappelen
  • 200 g Chimay kaas (gemalen of geraspt)
  • 50 g boter
  • 2 sneden spek van ca. 0,5 cm dik
  • 6 stronken witloof
  • sap van 4 sinaasappelen
  • tijm
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • bloem

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze drogen op het vuur. Snijd het spek in kleine blokjes en blancheer kort in kokend water. Bak het daarna lichtjes en giet het vet af. Draai de aardappelen door een zeef en meng ze met boter, spek en de geraspte Chimay-kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Stort de puree uit op een plaat en laat afkoelen in de koelkast.

Bak de varkenscarré in de pan totdat het vlees een mooi korstje heeft. Kruid met peper en zout en laat dan 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.

Snijd het witloof in kleine stukjes en bak lichtjes in de pan. Blus met sinaasappelsap en kruid met tijm. Laat het vocht uitkoken en kruid dan met peper en zout.

Steek platte rondjes uit de puree en wentel die in bloem. Bak de rondjes in de pan en kruid met peper en zout.

Dresseer het witloof op een bord en leg het varkensvlees erop. Een viertal schijfjes puree maken het af.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.