Vanille-ijs

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 60

Vers vanille-ijs, iets beter bestaat er niet. Wil je eens zelf vanille-ijs maken? Volg ons recept en geniet van een lekker bolletje zelfgemaakt ijs.  

Ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 250 ml room
  • 275 ml volle melk
  • 120 g suiker
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille-extract

Zin in speculaasijs? Voeg 45g verkuimelde speculaaskoekjes toe voor het draaien in je ijsmachine.

Recept

Meng de room, melk, suiker en het zout in een zware steelpan. Laat het geheel al roerende op middelhoog vuur warm worden tot de suiker volledig is opgelost.

Klop de eidooiers los in een tas en voeg 4 eetlepels van de melk aan de eidooiers toe. Roer de eidooiers vervolgens door de melk en slagroom. Blijf constant roeren tot het mengsel dikker wordt, laat de temperatuur oplopen tot 70 °C a 80 °C en voorkom dat het gaat koken.

Trek een streep met je vinger over de achterkant van een houten lepel. Als de streep blijft staan, dan heeft het mengsel de juiste dikte en is de basis klaar.

Zeef het mengsel en voeg het vanille-extract toe en roer om.   

Plaats in de koelkast en laat afkoelen tot 10°C voordat je hem laat draaien tot ijs in een ijsmachine, volgens de instructies van je ijsmachine.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.