
Tortilla met grondwitloof en Vlaamse rauwmelkse geitenkaas met een rucolaslaatje
Tortilla maken met een Belgische twist? Dat doe je met het witte goud van bij ons en verse geitenkaas. Serveer met een fris rucolaslaatje en je kan in een mum van tijd aan tafel voor een verrukkelijke maaltijd. Deze tortilla is ideaal voor drukke weekavonden.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 courgette (of 100 g erwtjes, diepvries)
- 4 stronkjes witloof
- 2 grote bloemige aardappelen
- 1 el fijngehakte bieslook
- 6 eieren
- 150 g Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
- bakboter
- peper en zout
Voor het rucolaslaatje:
- 100 g rucola
- 150 g kerstomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 2 el gehakte walnoten
- sap van ½ limoen
- olijfolie
Recept
Snijd de courgette in blokjes. Schil de aardappel, snijd in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
Verwijder de harde kern van het witloof en snijd de rest in reepjes. Snipper de sjalot fijn en bak daarna glazig in weinig boter. Voeg de voorgekookte aardappelblokjes toe en bak even mee. Doe er de courgette en witloof bij en laat even meebakken. Kruid met peper en zout.
Kluts de eieren en giet ze over de groenten. Verkruimel de geitenkaas over het mengsel. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten op een zacht vuur garen. Keer de tortilla om en laat 2 minuten verder garen.
Halveer de kerstomaatjes en snijd de lente-uitjes in ringen. Hussel de kerstomaatjes, de lente-uitjes en de walnoten onder de rucola. Breng het slaatje op smaak met het limoensap, olijfolie, peper en zout.
Werk de tortilla af met de gesnipperde bieslook en serveer met het rucolaslaatje.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.