Tongschar met tartaar van zwarte olijven, citroenpuree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 4 tongscharren, gekuist maar op de graat
  • rasp en sap van 1 citroen
  • olijfolie en boter, om te bakken
  • 200 g rucola

Tartaar van olijven:

  • 150 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 2 el gehakte basilicum
  • 2 el oregano
  • 2 el peterselie
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 artisjokharten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie

citroenpuree:

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • peper en zout
  • 200 ml melk
  • sap van 1 citroen

 

Recept

Snijd de olijven en artisjok in kleine blokjes. Meng er de gehakte kruiden, chilipeper, citroenrasp en uitgeperst teentje knoflook door. Breng op smaak met 1 à 2 el citroensap, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af, pureer en breng op smaak met peper, zout, melk en het sap van 1 citroen.

Bak de tongscharren aan beide kanten goudbruin in boter en olijfolie, kruid met peper en zout.

Verdeel de puree over borden, leg er een tongschar bij en een flinke lepel van de olijventartaar. Werk af met rucola en wat extra olijfolie.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.