Tomaat-paprikasoep

4
(20) 60

Tomaten op overschot? Maak eens een grote kom tomatensoep en door wat geroosterde paprika toe te voegen smaakt hij nog lekkerder. Met dit recept maak je een klassieke tomaat-paprikasoep.

  • 10 tomaten, in stukken
  • 4 rode paprika’s, in stukken
  • 1 ajuin, in blokjes
  • 3 teentjes look, geperst
  • 1 klontje boter
  • 1,5 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • volle melk of room voor de afwerking

Rooster de paprika’s gedurende een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 200°C.

Stoof de ui en look enkele minuutjes aan in wat boter.

 Voeg nu de tomaten en paprika’s toe en laat opnieuw enkele minuten aanstoven.

Giet de bouillon bij de groenten en laat een uur pruttelen op een zacht vuurtje. 

Mix daarna tot een gladde soep en kruid eventueel bij met wat peper en zout.

Werk elk bord af met een scheutje volle melk of room.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.