
Ingrediënten
Tartaar
- 4 pruimtomaten
- 2 el olijfolie
- grof zout en zwarte peper
- 4 blaadjes basilicum (fijngesneden)
- 1 opgelegd augurkje (fijngesneden in blokjes)
- 1 el kappertjes
- ½ sjalot (fijngesneden)
Tempura
- tempurabeslag
- 4 tongscharfilets
Vinaigrette
- ½ el sesamolie
- ½ el maïsolie
- ½ el sojasaus
- sap van ½ limoen
Kruiden
- rode melde (of rode basilicum)
- radijsbloemen
Een spel van textuur, temperatuur en frisse zuren, dat kan iedereen bekoren.
Recept
Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie, zout en peper, basilicum, augurkje, kappertjes en sjalot.
Kluts de sesam- en maïsolie met de sojasaus en het limoensap tot vinaigrette.
Volg de instructies van het tempurabeslag op de verpakking. Snijd de tongscharfilets in stukjes, wentel ze in het beslag en frituur ze.
Schik de tartaar van tomaat in een kommetje. Leg daarop de tempura van tongschar. Lepel enkele toefjes vinaigrette tussen de verschillende stukken. Werk eventueel af met rode melde en radijsbloemen.
Recept Matthieu Beudaert
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.