Tempura van tongschar met tartaar van tomaat

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

Tartaar

  • 4 pruimtomaten
  • 2 el olijfolie
  • grof zout en zwarte peper
  • 4 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 1 opgelegd augurkje (fijngesneden in blokjes)
  • 1 el kappertjes
  • ½ sjalot (fijngesneden)

Tempura

Vinaigrette

  • ½ el sesamolie
  • ½ el maïsolie
  • ½ el sojasaus
  • sap van ½ limoen

Kruiden

  • rode melde (of rode basilicum)
  • radijsbloemen

 

Een spel van textuur, temperatuur en frisse zuren, dat kan iedereen bekoren.

Recept

Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie, zout en peper, basilicum, augurkje, kappertjes en sjalot.

Kluts de sesam- en maïsolie met de sojasaus en het limoensap tot vinaigrette.

Volg de instructies van het tempurabeslag op de verpakking. Snijd de tongscharfilets in stukjes, wentel ze in het beslag en frituur ze.

Schik de tartaar van tomaat in een kommetje. Leg daarop de tempura van tongschar. Lepel enkele toefjes vinaigrette tussen de verschillende stukken. Werk eventueel af met rode melde en radijsbloemen.



Recept Matthieu Beudaert

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.