Tempura van schelvis met zoete aardappel en yoghurt

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Ingrediënten

  • 600 g schelvisfilet, zonder vel
  • 200 g bloem
  • 100 g water
  • 100 g bier
  • 100 g wodka
  • 10 g gist
  • 10 g suiker
  • snuifje zout
  • 3 à 4 zoete aardappel
  • 90 g yoghurt
  • 50 g mayonaise
  • 1 koffielepel basilicum, fijngesneden
  • olijfolie om te bakken
  • peper en zout
  • limoen of citroen

Schelvis bevat een aards aroma, dat mooi aansluit bij zwarte look, zeekraal, artisjok, rode biet, aardappel, pistachenoten, champignons, Bayonne ham en kool.

Recept

Snijd de schelvisfilet in lange dikke repen, of in stukken van 50 à  70 g. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

Los de gist op in het water. Voeg de bloem, het bier, de wodka en de suiker toe. Roer tot een homogene massa. Meng er het zout onder. Laat 1 uur rusten.

Schil de zoete aardappel. Snij in de gewenste vorm en kook beetgaar. Giet door een zeef. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de zoete aardappel toe en bak kort. Kruid met peper en zout. Houd warm.

Meng de yoghurt met de mayonaise en de basilicum. Breng op smaak.

Verwarm de frituur tot 200 – 220°C. Haal de visreepjes één voor één door het beslag en leg ze onmiddellijk in de frituur. Bak goudbruin. Leg op keukenpapier en kruid met peper en zout. Serveer onmiddellijk met enkele kwartjes citroen of limoen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.